fredag 30. april 2010

Jeg er ikke redd for GUTTELUS

Da har noen endelig tatt initiativet og startet en nettbutikk for guttebabyer og guttebarn (eller kanskje mest for mammaene deres?) Det var jo på tide:) Butikken har det passende navnet GUTTELUS - ta en titt her.



Jeg falt for disse fine og fargerike klærne fra Ziestha!

torsdag 29. april 2010

Kampen Økologiske Barnebondegård


I dag var vi på en bondegård midt i Oslo by! Kampen Økologiske Barnebondegård står dessverre i fare for å bli lagt ned, så da var det på tide å støtte oppom! Jeg har visst om gården lenge, men har ikke følt at Jesper ville ha noe glede av opplevelsen før. Nå er han veldig opptatt av dyr og dyrelyder, men kan bare si "bæ" selv! Sauen var derfor stas:) Det virket også som at han kjente igjen hanen. Ellers likte han godt hengelåsen på kaninburet!

onsdag 28. april 2010

Hvitveisskog

Nå er vi tilbake fra Danmark! Vi har hatt noe fine dager der sammen med Jespers mormor og oldeforeldre! De bor på en gård som er omgitt av en vakker bøkeskog. Skogbunnen var nå dekket av hvitveis! Jesper var svært så fasinert av de søte små blomstene, aller helst kunne han tenkt seg å spise de opp!


tirsdag 27. april 2010

Barnehageplass

Da har vi endelig fått brev om barnehageplass! Vi fikk ikke noen av de vi hadde søkt på, men havna ihvertfall innen for samme bydel. En liten busstur så er vi der! Trur vi skal si oss fornøyd med det:)
Jeg har planer om å lage en bok på fidipus.dk. En liten bok om Jesper og familien hans og ting han liker. På den måten kan barnehagen bli kjent med han og han får noe trygt og godt å se på hvis han er lei seg og tilvenningen går litt trått.

Du bygger og designer boken din fra bunnen av, og har mange figurer, farger og bakgrunner å velge mellom. Med egne bilder blir boken supersøt:)

mandag 19. april 2010

1 glad gutt

Noen ettermiddager er bare helt perfekte. De tilbringer familien på 3 i sengen, der vi ruller rundt, tøyser og ler.
Da kjenner jeg på godfølelsen - gleden og takknemligheten over å ha en så god liten gutt og en mann som jeg er så fryktelig glad i.

Heldige meg:)

torsdag 15. april 2010

Retro fra Lullaby

Damen bak Lullaby lager utrolig mye fint, og bruker herlig retro-stoff! Nettbutikken er dessverre nede for øyeblikket, men bildene derfra kan jo nytes allikevel! Dette er bare noe av det hun lager!



Tror jammen meg jeg må prøve meg litt mer på symaskinen:)

onsdag 14. april 2010

Babypledd

Dette blå babypleddet har jeg heklet til min venninne og kollega Kristin som skal ha en liten gutt i slutten av mai! Igjen har jeg bare brukt fastmasker! Fikk hjelp av mamma til å lage kanten rundt! Hun har forresten strikket det hvite pleddet på bildet! Begge pleddene er strikket/heklet med lanett babyull.


tirsdag 13. april 2010

Syk og deppa

Nå har vårforkjølelsen slått ut for fullt hjemme hos oss, og jeg har ligget rett ut med feber i dag! Ståle måtte være hjemme fra jobb for å ta seg av Jesper. Prøver å holde meg unna lillegutt, så jeg ikke smitter ham, men savner allerede Jesper-kos:(
Legger ut noen fine, fargerike bilder fra Rice og håper at de vil muntre meg opp litt!


Morsom kjøkkentimer!

Kjempefine nåleputer!
(Bilder lånt fra sweetmemories.no)

mandag 12. april 2010

Porselen og bøker hos Marita

På lørdag var det første gang jeg var på et skole-loppemarked i Oslo! Det var på Smestad skole. Jeg hadde tenkt til å være der når det åpnet, altså klokka 10, men kom meg avgårde litt senere enn planlagt. Har ikke vært på Smestad før, så jeg var ikke helt sikker på veien. Men det var ikke noe problem! Alle som gikk av på samme t-bane stopp skulle dit - det var tydelig å se! Folk gikk veldig fort, alle prøvde å gå forbi hverandre - uten å begynne å løpe (for det virker jo litt desperat) - klare for å få kloa i loppene! Så da var det bare å henge seg på saueflokken, så endte jeg opp på riktig sted:) Men makan til kaotiske tilstander!! Det var jo helt stappa med folk over alt! Og klokka var ikke 10.30 engang! Var ute etter et stuebord, men fant ikke det jeg hadde sett for meg. Stod i kø i 10 minutter for å komme meg inn til klærne, men da køen ikke hadde rikket seg 1 cm på den tiden, dro jeg ned til byen igjen! Tror jeg holder meg til loppemarkedene hjemme i Kongsberg jeg, der det er litt midre rift om sakene:) Eller lørdags og søndags markedene på Grønland og i Birkelunden! Det er alltid koselig!

Siden det ikke ble noen lopper på meg på lørdag, stakk jeg innom Marita-butikken nederst på Grunerløkka i dag! Der fant jeg tallerkner og kopper som jeg skal lage etasjefat av! Det har jeg hatt lyst til å gjøre lenge, uten å ha fått fingeren ut! Jeg fikk også kjøpt 2 kjempefine barnebøker - den ene av Elsa Beskow til 15 kr! Så da var jenta fornøyd:)


Innendørs vårstemning

Jeg tok litt av da jeg var på Mester Grønn før helgen! Det er ikke så ofte jeg kjøper blomster, men nå kom jeg hjem med både kirsebærgreiner, gåsunger, tulipaner og ranunkler! Nå ble det skikkelig vår i heimen:) Bare vårrengjøringen mangler, inkludert vindusvask, men den kan sikkert vente litt til, eller hva...?

Greinene er pyntet med fugler fra Panduro.

søndag 11. april 2010

Muffins - inspirasjon og misunnelse!

Jeg inviterte noen kollegaer på lunch på fredag, og hadde store planer om å lage supergode gulrot-muffins med ordentlig deilig glasur! Det måtte jeg gjøre samme morgen og det viste seg å bare bli stress! Det tar jo 2 evigheter å rive alle de gulrøttene, spesielt når Jesper er ganske så oppmerksomhetssyk! Ga han til slutt et gulrotskrell å leke med så jeg skulle bli ferdig! Det satte han i halsen, brakk seg noe voldsomt og det endte med at han spydde utover hele gulvet! Smart Sissel...:( Muffinsene gikk det ikke stort bedre med; de formene jeg brukte var for små, røra skle ut og det førte til at muffinsene ble tynne og veldig harde på toppen. Glasuren, som jeg lagde ut i fra en oppskrift jeg fant på nettet, ble tynn og rar og smakte altfor mye sitron! Jeg prøvde å farge den gul, men den ble bare mer og mer neon... Huff:( Begynner å angre på at jeg avla ed om å aldri bake med kakemix-poser igjen etter jeg ble mamma...!

Jeg vil så veldig gjerne klare å lage sånne kjempe fine muffins som de her! Skjønner ikke hvordan de får det til, og hva i all verden lager de glasur av??


Nam, nam:) Veit ikke om jeg tør å prøve, men hvor kult hadde det ikke vært å servert en låve-kake og bondegårdsdyr-muffins i Jespers første bursdagsselskap!

(Bilder lånt fra bettycrocker.com og fairycakesbakery.com)

torsdag 8. april 2010

Hekledilla


Begynte å hekle så smått i jula, hadde da aldri heklet før! Produserte et tykt vognpledd i merino-ull til Jesper - bare i fastmasker, så det var jo ikke akurat så veldig komplisert! I påsken var målet mitt å lære meg å hekle oldemorsruter! Fant ut at det var greit å ha mamma i nærheten da, for oppskrifter skjønner jeg ikke noe av! Og jammen meg nådde jeg ikke målet mitt gitt:) Det skal bli et pledd til slutt! Bruker bomullsgarn, og har funnet ut at jeg må ha 100 ruter omtrent, så dette kan ta sin tid! Foreløpig bruker jeg bare en farge om gangen, men får vel avansere til flere etterhvert!

onsdag 7. april 2010

Tapetprøver

I dag fikk jeg tapetprøvene som jeg bestilte 16. mars fra Inreda.com! Jeg trodde egentlig at de hadde blitt borte i posten, men jammen dukket de ikke opp til slutt:) Er ganske så fornøyd, selv om fargen avviker noe fra hva man kan se på nettet! Viktig å skrive seg bak øret, i tilfelle jeg skal ha noe på veggen en gang! Ikke lurt å bestille rull på rull uten å ha sett det først! Men dette skal ikke på veggen, det skal i prosjekt-boksen = noe jeg får bruk for en vakker dag (og i mens er det jo fint å se på...;)


Gi gutten laks!

(Bilde lånt fra flickr.com: www.flickr.com/photos/stripeyblue/3576140062/ )
Klapp på skulderen til meg! Da har jeg endelig fått surra meg til å lage litt barnemat igjen! Det har gått mye i kylling i det siste, det er det eneste jeg har hatt i fryseren! Snakk om ensidig kost! Og i påsken ble det jo bare i ferdigmat! Nå må jeg ha litt fisk i gutten igjen, noe annet enn Småfolks fiskboller! Det ble 10 porsjoner denne gangen. Halvparten med laks, kikerter og gulrot. Det moste jeg bare med gaffel, for nå spiser lillegutt brødskiver og mat med biter i.
Andre halvparten ble med laks, pasta, persillerot og basilikum. Har ikke brukt krydderurter før, men tenkte det var på tide, i og med at jeg har som mål at sønnen min skal bli alt-etende! Dette måtte jeg kjøre i blenderen, for det er umulig å mose pasta med gaffel. Var et styr å få kjørt blenderen også, måtte ha i masse grønnsaksvann, og da gikk det bare så vidt rundt! Skjønner jo at de må bruke utrolig mye vann i ferdigglassene for å få den konsistensen den maten har! Dyrt vann må jeg si...;) Nå gjenstår det å se om det glir ned - det pleier det, så jeg er ikke så fryktelig bekymret! Alt går i grisen, som det heter:)

tirsdag 6. april 2010

Påskekort II

Jeg vet at påsken er over nå, men måtte bare legge ut et bilde av det fine kortet min snille venninne Randi har laget til meg:) Det var det eneste påskekortet jeg fikk i år, og det ble derfor satt ekstra stor pris på!

mandag 5. april 2010

Påske på tampen

Da er påsken snart over! Det gikk fort! Men tiden går jo fort når man har det moro:)


Fant disse nydelige papirfigurene på mibostudio.co.uk. Det har blitt dårlig med påskepynt i år, men kanskje jeg skulle prøve å lage noe lignende neste påske?
(Bilder lånt fra mibostudio.co.uk)

Bryllupsinvitasjon

Jeg gifter meg med min kjæreste 3. Juli 2010! Da har vi vært sammen i nesten 8 år!
Slik ble invitasjonene; Fotokortet er bestilt fra nfoto.no (brukte samme mal til julekort i fjor, med forskjellige bilder av Jesper og rød ramme rundt). Bildene er fra Danmark og området der vi skal gifte oss. Fotokortet er limt på et dobbelt kort i hvit perlemorskimmer. Inni kortet har jeg limt mosegrønt papir med sølvmønster. Teksten er printet ut på hvitt, litt gjennomsiktig papir og festet med en hjertenagle.



lørdag 3. april 2010

Retro stoff

Ramlet tilfeldigvis innom tamo.no da jeg rotet litt rundt på nettet. Der fant jeg disse fantastiske retro-stoffene som jeg nå har bestilt en meter av! Nå må jeg inn i tenkeboksen og finne ut hva jeg skal bruke de til!


(Bilder lånt fra tamo.no)

fredag 2. april 2010

Påskehare


Ikke alle er så heldige at de har sin egen lille påskehare:)
(Foto: Ketil Øvrebø)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails