mandag 28. juni 2010

So long!

Denne blide sjarmøren har nå tatt med seg foreldrene på ferie:) Derfor vil det nok bli litt sparsomt med innlegg i de 2 neste ukene! Er plutselig tilbake!


Ønsker alle en fantastisk sommer og god ferie!

søndag 27. juni 2010

Trekk til sykkelsetet - i alle regnbuens farger!

Det er vanskelig å pakke for en 2 ukers ferie. Spesielt fordi lillegutts ting tar opp mesteparten av plassen i bilen! Nå har jeg omtrent alt av klær og sko og vesker ute av skapet, og da er det ingen grenser for hvor mye annet rart jeg finner! Som dette sykkelsete-trekket for eksempel! Det ble med meg hjem etter en helgetur til København i Januar. Det har som du skikkert skjønner ikke blitt brukt enda, men det har faktisk ikke sykkelen heller! Pinlig...


Det er av merket BikeCap - fra Nederland selvfølgelig! De har en nettbutikk med stoooort utvalg av trekk til både voksensykler og barnesykler, den finner du her.
Her er noen av mine favoritter!







Da gjenstår det bare å tørke støv av sykkelen!
Ha en strålende dag:)

lørdag 26. juni 2010

Homoparaden:)

I dag var vi tilskuere til homoparaden for første gang! Det var på tide, så lenge som vi har bodd i Oslo! Lillegutt synes det var stas med ballongene, alle fargene og musikken:) Og ikke minst; alle de glade menneskene!






Her skal toleransen inn med morsmelka:)

fredag 25. juni 2010

Bryllupsmodus

Nå er det bare 8 dager til jeg og min kjære gifter oss i Danmark:) Og jeg er ute av stand til å tenke tanker som ikke har med det å gjøre - kall det gjerne bryllups-tåke! Siden jeg ikke kan vise frem kjolen min enda (i tilfelle mannen kikker innom) lette jeg meg frem noen andre bruder! Slik så de ut i 1900 - 1920 - 1944 og i 1959. Nåtidens brud vil vise seg så snart hun er gift:)





(Bildene er lånt fra www.kvinnespor.no)

torsdag 24. juni 2010

Stoff & Stil

Se så fine stoffer jeg har fått tak i:) Kommer meg virkelig alt for sjelden ut til Stoff & Stil! Men nå kan jeg fryde meg over nye tekstiler i skuffen! Liker spesielt godt det med blå, grønne og gule sopper på fra Minimega! En god slump feriepenger gikk med i dag gitt!




Har syprosjekter på hjernen for øyeblikket. Hva de går ut på skal det nok bli et innlegg på i løpet av helgen! Skulle egentlig sette meg foran symaskinen i kveld, men etter å ha vært alene med lillegutt i noen dager, hadde jeg visst behov for en liten sofa-hvil!

mandag 21. juni 2010

Bakgården

Tenk at vi har en så fin lekeplass i bakgården! Jeg har dessverre aldri vært spesielt flink til å bruke det som finnes rett utafor døra mi. Da vi bodde på Grunerløkka f.eks. benyttet vi oss særdeles sjelden av de fine restaurantene, de koselige cafeene og de spennende butikkene! Trist, men sant! Her en dag, da lillegutt hadde gått på snørra og jeg prøvde å distrahere ham blid igjen med å se ut av vinduet, - da "oppdaget" jeg endelig lekeplassen! Så var det på med klærne og rett ut!




Og vi koste oss lenge med å grave i sanda og skli på sklia:) Helt til gutten gikk på snørra på nytt. Da ga vi opp dagen og gikk inn igjen...

tirsdag 15. juni 2010

Myke terninger og et hint om fremtidig giveaway

Disse terningene ble en del av barselgaven til lille mr. T. Terningene er laget av 6 ruter som er heklet sammen med fastmasker og fylt med vatt. De har også en liten bjelle inni seg, så de kan fungere både som rangle og klosser. De er fort gjort å lage, brukte en kveld på det!



Ellers har jeg planer om å ha en giveaway her på bloggen min, men det blir ikke før jeg har fått meg minst 10 følgere! De første 10 får automatisk 3 lodd i trekningen:) Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gi bort enda, men det blir noe bra - jeg lover;)


Velkommen til bloggen min, majamysil:)

mandag 14. juni 2010

Made in Denmark


Nei, det stemmer ikke! Men sjarmtrollet er faktisk 1/4 dansk:) Det er mormoren til Jesper som kommer derfra, og da er det klart vi må heie på Danmark under VM! Så i dag tok vi turen til kontraskjæret og så de spille mot Nederland. Det gikk ikke sånn veldig bra, og Jesper var mer interessert i å spise opp flagget enn å se fotball... Men far i huset påstår at lillegutt kommer til å ELSKE fotball når han blir stor, så da er det vel bare for mor å fortsette og følge opp;)
Og så må jeg bare få si velkommen til Maria, min "følger" nr. 3! Ja, her får alle personlig hilsen og super service, så det er bare å legge seg til listen;)

søndag 13. juni 2010

Min første vimpelrekke

Kasparas regnbue er bloggen til en svært så kreativ dame! Hun lager blant mye annet noen helt fantastiske vimpler i kjempe fine retrostoffer! Jeg ble så inspirert at jeg bare måtte lage min egen vimpelrekke:) Jeg har ikke så mye retrostoff å skryte av, men "man tager hvad man haver..." som det så fint heter! Denne er i rosa og grønt, og blir nok gitt bort til ei søt lita jente som fortjener den veldig:)



Den var veldig kjapp å sy, det var bare klippingen som tok litt tid! Er du ikke så tålmodig med symaskinen er dette prosjektet for deg!

lørdag 12. juni 2010

Vesle bjørn og vesle tiger

Jeg elsker fortellingene om bjørnen og tigeren og tigeranda! Jeg er ikke sikker på om jeg noen gang leste bøkene, men jeg husker de godt fra barnetv da jeg var liten! De søte historiene og den herlige dialekten -bare tanken får meg til å smile:)
Nå har det vært bokfestival hos Norli og jeg var heldig og fikk tak i boka om bjørnen og tigeren til bare 80 kr! Så er det bare å ligge i hardtrening og lære seg å prate dialekt, så Jesper også kan bli kjent med karakterene på den ultimate måten!



"Kassa kjem frå Panama, og Panama luktar bananar. Å, Panama er landet eg drøymar om," sa den vesle bjørnen. Han sprang heim og fortalde den vesle tigeren om Panama til langt på natt.


" Ønskjer du fisken med salt og pepar, herr tiger, eller heller med sitron og lauk?"


"Vi har det bra," sa den vesle tigeren. "Vi har alt som hjarta kan ønskje seg, og vi treng ikkje vere redde for nokon ting. For vi er sterke og, vi. Ikkje sant, bjørn?"
"Jau visst," sa den vesle bjørnen, "eg er sterk som ein bjørn, og du er sterk som ein tiger. Det greier seg"


God helg:)

tirsdag 8. juni 2010

Elefanter og prikker på budsjett

Jeg oppdaget nettopp til min store forskrekkelse at jeg ikke får fullt med feriepenger i år! Å være i barselpermisjon regnes visst ikke som arbeid... Så da går min planlagte shopping-dag i vasken! Trøstehandlet litt på Søstrene Grene istedet - godt det finnes budsjett-butikker som det! Fant noen nydelige muffinsformer, 10 kr for 40 stk, og gavepapir til 7 kr:) Se det- jeg trenger ikke feriepenger alikevel;)




Den fine kofferten med elefanter på blir gaveeske når jeg nå snart skal på barselbesøk til lille nyfødte Theo:)

Heklet sengeteppe

Begynte på dette teppet i påsken, og har jobbet mye med det i perioder. Nå fikk jeg endelig satt det sammen! Brukte fastmasker, slik at den hvite borden blir stående litt opp fra teppet. Til slutt heklet jeg skjellbord-kant rundt hele. Teppet er heklet i Paris bomullsgarn.



Det ble fint på senga til Jesper, selv om det strengt tatt skulle vært litt lenger! Sengekanten har jeg pyntet med fugler jeg har klippet ut i forskjellig mønstret stoff, og deretter strøket på.

torsdag 3. juni 2010

Herlige Cocoon Couture!


Savner mer og mer å ikke ha et barnerom å dekorere! Disse tingene fra Cocoon Couture er helt nydelige synes jeg! Treet er en wallsticker og finnes i blåtoner også, perfekt for gutterommet!

tirsdag 1. juni 2010

Øyungen og hjemmesydd bukse #1

Her turer vi opp og ned og i mente om dagen:) I dag gikk turen til Øyungen i Nordmarka. Vi tok bussen til Skar innerst i Maridalen først og gikk i ca. 45 minutter fra stoppestedet for å komme frem til vannet. Uten vogn hadde det gått fortere, det er en del bratte bakker på vei opp!



Ser kanskje ut som vi var der alene? Langt ifra! Det er visst et veldig populært turmål for en del oslo-skoler, så foruten gakk-gakk'ene var det minst 5 klasser der oppe. Det er med andre ord ikke et sted en drar til hvis man vil være for seg selv!


Men vi koste oss med grilling og soling og lesing av ukeblad! Nå er sommeren endelig her:) Håper den blir her også - leeeenge!


Til slutt må jeg få lov til å vise frem min første hjemmesydde bukse! Jeg fikk det til! Var ikke ukomplisert, synes det er skikkelig vanskelig å lage knapphull, men det går nok greiere neste gang! Er ganske fornøyd med resultatet og buksa passet perfekt i størrelsen:) Hurra for meg:)
(Modellen var ikke helt i modell-humør før han fikk gå catwalken;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails