tirsdag 28. september 2010

Hjemmesydd bukse #2

Noen halvdårlige bilder av Jespers nye bukse, denne gang i brun babycord.


Påsydde ord der jeg har klart å gjøre noen bommerter....




Mamma befaler; SMIL JESPER:)



Endelig fikk jeg brukt litt av det blå-blomstrete stoffet - det er så fint!

Fortsatt fin tirsdag!


mandag 27. september 2010

Dåp

Nå er det jammen meg et helt år siden lillegutt ble døpt! Har sagt det før, men må si det igjen - tida flyr dere!!

Her er vi oppstilt til fotografering på dagen, og på min søsters befaling prøver vi intenst å se kule ut! Og tenk, vi setter opp det omtrent det samme uttrykket i ansiktet begge to - vi passer bare så bra sammen, mannen min! Haha...:) Tror ikke det er mange år til vi kommer til å gjøre Jesper forlegen nei! Stakkars gutt;)


Men vi synes ihvertfall at vi er utrolig morsomme selv:)


Tenkte jeg skulle vise bordkortene jeg lagde til dåpen! De ble jeg i grunnen ganske så fornøyd med:) Vi brukte 6 forskjellige bilder av Jesper, der han hadde ulike ansiktsutrykk. Satt på med limputer på papir, så de stod litt opp. Også fikk den lille prinsen vår krone på hodet selvfølgelig:)



Resten av bordpynten gikk i blått og sølv, men var litt for stressa den dagen til at jeg fikk tatt noe bilde av det!

fredag 24. september 2010

Bursdagsjenta

...det er meg! Hele 28 år i dag!
Og jeg har kost meg som bare det til tross for det usympatiske regnværet:)
Kan jo egentlig ikke noe annet enn kose meg når jeg får være sammen med verdens fineste gutter på bursdagen min!


Også har jeg fått verdens mest sjarmerende gratulasjonskort i posten!

Jeg er i grunnen ganske så heldig:)

onsdag 22. september 2010

Enkel og supergod sjokoladekake

Det har blitt en del baking i det siste, men litt for lite besøk. Vi spiser derfor kake til frokost, lunch og middag, mannen min og jeg:) Ikke at jeg klager - dette er verdens beste sjokoladekake! Her kommer oppskriften!





Dette er min danske mormors oppskrift. Originalt pyntes kaken med en glasur av melis og kakao, og med ett dryss av kokos på toppen. Annen pynt kan til nød brukes;)

Du trenger:
75 g myk margarin
300 g sukker
2 egg
300 g hvetemel
50 g bakekakao
2 dl melk
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

Visp margarin og sukker godt sammen. Tilsett deretter eggene. Resten av ingrediensene røres i. Ha røra i en liten langpanne. Min måler ca. 36 cm x 26 cm. Stekes på 200 grader nest nederst i ovnen i ca. 15 minutter.
Kaken holder seg saftig og god i en evighet, men kan også fryses!

Nam-nam:)

tirsdag 21. september 2010

Hastesak

Nok en gang blir gi-borten trukket litt tidligere enn planlagt! Det er bare å beklage! Jeg skal nemlig ut med gutta og ta noen øl:) Det skjer ikke for ofte om dagen, så nå må jeg skynde meg og gjøre meg klar!



Frk. Hverdag er den heldige vinner av 1 stk. vimpelrekke:)
Send meg en mail om hvilken farge du ville ha på båndet og med adressen din, så poster jeg den allerede i morgen!

Takk for at så mange ville være med, og fortsatt
fin kveld!

mandag 20. september 2010

En bitte liten 24timers gi-bort!

Jeg har bestemt meg for å gi bort en av vimpelrekkene med hekleblomster på! Fant ut at jeg strengt tatt ikke trengte å ha 3 nesten helt like... Så da kan en bli din om du legger inn en kommentar under dette innlegget:) Jeg trekker en heldig vinner om et døgn, så heng på om du vil være med! Vinneren kan velge mellom den med gult eller rosa bånd! For flere og mer detaljerte bilder, se forrige innlegg.



Da jeg hentet Jesper i barnehagen fikk jeg beskjed om at han hadde vært litt lei seg og utilpass på formiddagen i dag. Synes det var litt rart siden vi faktisk måtte VEKKE HAN kl. 08! Det skjer så sjelden at det faktisk måtte dokumenteres! Her er han - syvsoveren min:)


Men da jeg badet ham i kveld tror jeg at jeg fant grunnen til gråten! Han hadde nemlig et stort bitemerke på den ene underarmen! Uff og huff! Slikt gjør litt vondt i mamma-hjertet, uansett hvor stor barnehagefan jeg nå er...:(

søndag 19. september 2010

Flowerpower

Jeg tar besøk veldig alvorlig. Da blir jeg "flinke-Sissel" som må ha alt perfekt (i motsetning til "rote-Sissel" som regjerer til daglig)! Jeg får alt for mange ideer i hodet som må gjennomføres på alt for kort tid, og ender opp med å stresse max!
Tidligere i uka fikk jeg for meg at jeg bare MÅTTE hekle en hel haug med blomster til å pynte bordet med. Tanken om å pynte bordet med hekla ting hadde aldri falt meg inn om jeg ikke hadde sett det på bloggen til flinke Elise; Kaptein Biff. Hun heklet noen kjempe fine serviett-ringer til bryllupet sitt, bare se her. Likte også fargene hun brukte så godt! Hun vet å inspirere, hun Elise:)




Blomster ble heklet i racerfart!



Bord pyntet til skravlekveld med de aller, aller besteste!


De som ville kunne ta med seg blomstene hjem.


Og så, på torsdag kveld, før jeg skulle på nattevakt, fant jeg ut at jeg bare MÅTTE lage 3 vimpelrekker i samme fargeskala. Det var litt for lite pynt liksom, og Jesper blir helt gæærn av ballonger. Så da ble det sydd vimpler...i hui og hast!



Vimplene måtte ha blomster de også. Limt på - for jeg syr så sakte for hånd at jeg aldri ville blitt ferdig i tide.







Flowerpower-stress sier jeg bare;)

lørdag 18. september 2010

T + P = SANT

Denne dagen står i kjærlighetens tegn - vi skal nemlig i bryllup!


Gratulerer til Tuva og Pål:)

fredag 17. september 2010

Ikke 28 år helt enda

I dag feirer jeg bursdagen min litt sånn på forskudd! 1 uke på forskudd faktisk. Sånn går det når man er så travel at man ikke har tid til å feire bursdagen når man egentlig fyller år! Nå gleder jeg meg til en real jentekveld med god mat, god vin, masse søtt og forhåpentligvis en gave eller to...?:)
Har allerede fått penger i gave fra min kjære søte mormor! De har jeg svidd av i min nye favoritt-butikk; epla. Masse fint fant jeg!


Det ble spenner fra Sorias Små Skatter

Enda flere spenner fra amyjaney

Og en pute fra plonka

Postkassa kommer til å bli sjekket flere ganger om dagen fremover!

onsdag 15. september 2010

Fin-fin tapetbestilling:)

Jippi - jeg fant tapet:) To forskjellige til og med! Nå er jeg ett steg nærmere å få pyntet på sybordet mitt!



Tapeten finnes i Gasellenes blogshop, den finner du her.
*venter spent*

mandag 13. september 2010

Orden i sysakene

Kjøpte et sybord for litt siden. Det var et impulskjøp, for jeg hadde ikke planer om å prøve å presse enda et møbel inn i den lille, overfylte leiligheten vår! Jeg hadde heller planer om å la være, for å si det sånn... Men noen ganger klarer jeg ikke dy meg - MÅ HA - også det var jo så billig! Etter litt ommøblering havnet sybordet i gangen. Og der står det egentlig fint:) Nå må jeg bare få malt det!



Tror jeg har bestemt meg for å male det lyserosa. Og så har jeg lyst til å tapetsere sidene med retrotapet som har fargene oransje og rosa i seg. Har ikke funnet det rette enda, og synes ikke det er så lett å finne steder som selger tapet metervis! Tips tas i mot med takk:)

Fortsatt fin-fin mandag!
Her er vi alle syke igjen, og vi ser med utmattelse på en ny og 3dje tilvenningsperiode med lillegutt i barnehagen...

fredag 10. september 2010

Skittentøyspose...eller noe?

Planen var å sy en pose som Jesper kunne ha på plassen sin i barnehagen. Denne ideen fikk jeg seint på kveld, og det gikk nok litt fort i svingene, for posen ble ganske mye større enn det jeg hadde tenkt meg! Denne posen forblir hjemme og en ny må sys!



Men vi finner nok noe å bruke den til, for man får vel aldri nok poser, gjør man vel?

torsdag 9. september 2010

Bestemorskjerf

Høsten nærmer seg sakte, men sikkert. Synes allerede luften har blitt litt skarpere. Så nå er jeg i gang med å forberede familien, mest lillegutt kanskje, på kaldere dager. Foreløpig har det blitt til et heklet skjerf av bestemor-ruter i deilig myk babyull:)
Og gutten er strålende forøyd med det nye tilskuddet til vintergarderoben - til tross for at han nok en gang er syk og nesa renner!




Fargene går i hvitt og turkist. Klarer ikke å se meg mett på den lyse turkise fargen! Jeg må bare finne på flere ting å lage, så jeg får brukt litt mer av den!

Sånn til slutt; jeg har lagt merke til at bloggrollen min ikke alltid oppdaterer seg! Noen som vet hva jeg kan gjøre med det?

onsdag 8. september 2010

Danske lopper

Det var ikke akkurat shopping vi var i Danmark for nå, men det ble en tur innom de lokale bruktbutikkene. Det var langt mellom godbitene, men noe fikk da bli med hjem. Blant annet dette dominospillet fra 70-tallet. Jeg likte så godt brikkene og er sikker på at jeg kan bruke dem til noe - bortsett fra å spille med da selvfølgelig...;)



En liten barnebok med fine illustrasjoner.


Junior sengetøy med Rasmus Klump bringer frem gode minner fra egen barndom:) Bøkene er skrevet av en dansk forfatter, men jeg har faktisk sett tegnfilm med Rasmus Klump på norsk TV i det siste.


Fine heklede brikker som skal få pynte opp puter og poser.


Og så ble det enda ett teppe på meg fra Netto. Mannen skjønte med en gang hva jeg hadde kjøpt da jeg kom ut av butikken, jeg så visst veldig skyldig ut! :)



Fortsatt fin ONSDAG til du som er innom:)

tirsdag 7. september 2010

Nydelige illustrasjoner til barnerommet













Jeg klarer ikke å velge en favoritt - de er like skjønne alle sammen!
Sjekk ut resten av Trafalgarssquare´s illustrasjoner på Etsy her.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails