tirsdag 30. november 2010

Fruit of the loom

Kanskje ikke den beste overskriften, men det første jeg tenkte på når jeg skulle legge ut dette innlegget var ungdomsskoletiden med fruit of the loom-gensere! Fruit of the loom og røde levis-bukser 501...;) Noen som kjenner seg igjen?



Uansett; fruktkurven til Jesper vokser seg større. Pæra har nå fått selskap av en appelsin og et halvt eple:)





Det er gøy å hekle mat! Hva skal jeg prøve meg på neste gang tro? En ananas?

Til slutt må jeg få minne om giveawayen min, der verdens kuleste klokke blir gitt vekk! 

mandag 29. november 2010

Juleblomst




Fineste Monika ga meg denne herlige svibelen i et norgesglass fylt med mose og sopp:)
Så enkelt og dekorativt kan det gjøres!

søndag 28. november 2010

1. advent

Nå er det jul på ordentlig:) Det er lenge siden jeg har hatt så julestemning som i år - og jeg skylder på dere, mine medbloggere;) Takk takk!

I dag har jeg arrangert årets første juleverksted med jentene fra hjembyen, noe som etterhvert har blitt en tradisjon. Lillegutt vekket meg kl. 06 og kl 07 var jeg i gang med å lage en provisorisk adventstake. Mannen har nemlig sviktet sitt (eneste) oppdrag denne julen - å hente ned pynten fra boden på loftet! Og det blir vel ingen 1. advent uten adventstake?

Jeg ble inspirert av denne artikkelen i det nyeste ROM 123


Min versjon ble litt mere fargerik:) Jeg brukte det jeg hadde av papir og tapetrester. Jeg har jo ikke skjønt advent og lystenning da, tente likegodt alle lysene med en gang jeg...;)

En annen tradisjon som ble fulgt opp i dag, var å dra ned til universitetsplassen og se julegranen bli tent! Kaldt som fy, men ut skal man! I år som i fjor ble vi til lysene var tent og vi hadde sunget første vers av "Du grønne glitrende tre goddag...", så gikk turen hjemover igjen. Det blir ingen julestemning av å fryse ihjel, tross alt...

Og hvis noen lurer; mannen har fortsatt ikke vært på loftet. Men han har laget biffmiddag til meg, så foreløpig tier jeg stilt...;)

torsdag 25. november 2010

Mummi

Jeg har blitt mummifisert jeg også! Sånn litt etter alle andre;) Men når jeg var i Gøteborg forrige helg klarte jeg ikke å reise tilbake til Oslo uten å få med meg dette fine bildet her


og dette søte brettet

Og jammen meg ønsker jeg meg ikke mummi-kopper til jul også!

Mummidalen neste!

onsdag 24. november 2010

Fiiine gavelapper

Sjekk ut God Som Grønn sin eplabutikk! Hun lager de fineste gavelappene av duker hun finner på loppis! Jeg irriterer meg GRØNN over at ikke jeg kom på ideen først!! ;)




Her har du alle de syv slagene! Artig:)

Disse lappene falt jeg så for og er på vei hjem til meg snart! Det er ikke hvem som helst som får en sånn en på pakken sin - de må vite å sette pris på den!



Snakk om nyttig (og ikke minst kuuul) gjenbruk:)

tirsdag 23. november 2010

Høy på pæra

Jeg er endelig i gang med å lage julegaver! Blant annet er diverse heklemat under produksjon, og siden lillegutt er den eneste av gavemottakerne som ikke leser bloggen min, er det hans julegaver dere får se.

Her er en pære:



Ikke så dårlig vel? Har laget mønsteret selv:) Mitt første mønster - juhu!


Ta det som dagens påminnelse; husk å spise frukt og grønt! ;)
(Og husk å bli med på giveawayen min!)

mandag 22. november 2010

Førjuls-giveaway

Jeg hadde egentlig tenkt til å arrangere en giveaway når jeg nådde 100 følgere, men siden jeg er på god vei (og er litt utålmodig) starter jeg den likegodt nå! Jeg har nemlig så innmari lyst til å få sendt avgårde pakken til en heldig vinner allerede før jul! Dessuten fortjener de 97 følgerne jeg allerede har absolutt å bli gjort litt stas på! Og jeg kan alltids feire at jeg har lagt ut over 150 innlegg:)
Så litt stas på meg, men mest på dere;)

I denne giveawayen kan du vinne en ugleklokke i trefiner fra Lagerhaus. Og nei, jeg er ikke sponset - jeg har selv dratt hele veien til Gøteborg for å hente verdens kuuuuleste klokke:)


I tillegg kan du vinne en liten stoffpakke med stoffstykker i forskjellige størrelser! Jeg vet ikke hvor "retro" alt er, men det er det mest retro jeg har og jeg deler gladelig av det:)


Og så kommer jeg med soppene mine igjen da...hehe...du kan bli tvunget på 2 stk av disse også;)


Jeg tror det blir en trøstepremie også, men den får jeg vise litt senere!


Reglene er som de alltid er:

1 lodd for kommentar under dette innlegget
1 lodd for å bli følger av bloggen min (eller å være det fra før)
1 lodd for å linke til bloggen min på din egen blogg

Jeg glemte visst å lage et sånt fancy giveaway-bilde i farta, så du får bare bruke et av bildene over!
Alle kan delta, uansett hvor i verden dere befinner dere! Har du ikke egen blogg, så legg igjen mailadresse i kommentarfeltet! Husk å skrive hvor mange lodd du tar - 3 er max (for de som ikke skjønte det).

Vinneren(e) blir trukket 14. Desember!

Lykke til:)

fredag 19. november 2010

En hottentotts bekjennelser

Jeg er skikkelig dårlig på å lage julestrømper! Sånn, det var beskjennelsen! Men alle andre i blogglandia ser ut til å få det til, så hvis jeg vil ha den perfekte vet jeg hvor jeg skal lete;)


De ble litt bedre når de ble pyntet med heklesaker, men fortsatt ikke helt fornøyd...!



Vil du ha en søs, så skal du få! Bare gi meg beskjed om hvilken! Sender den til Bergen til uka, sammen med noen andre førjuls-overraskelser;)

Fin helg til du som er innom:)

torsdag 18. november 2010

Bestemorskjerf i Epla-butikken!

Skjerfet er heklet i lyseblå og sjøgrønn babyull. Passer nok ikke til bestemor, men en liten tass på 0-2 år:) Om det er noen som ikke forstår navnet bestemorskjerf, så er det pga. rutene...;)



Et uferdigprosjekt plutselig ferdig allikevel! Deilig!
Eplabutikken min finner du her.

Ha en fin-fin torsdagskveld!
Jeg skal jobbe fælt med å bli frisk til i morgen, både jeg og lillegutt har vært i dårlig form denne uka! Men nå haster det med å bli kvitt basilluskene, for vi skal nemlig snart til Gøteborg! Noen som har shoppingtips, sånn helt på tampen? En adresse til en retrostoff-himmel for eksempel..?

onsdag 17. november 2010

Fluesopp

Hele blogglandia har fått soppfeber virker det som - og jeg er en av dem!
Som julepynt funker de også! Her er et lite utvalg!


Fine sopper - til gaver og vegg laget av Den gode feen


Artig nøtteknekker fra Rice


Fin pynt til treet fra Åhlens


Litt anderledes pynt fra nettbutikken Hviit


Må slenge med nok et bilde av mine egenproduserte sopper, som skal få opppheng etterhvert! Oppskriften finner du hos Tusindfryd.

søndag 14. november 2010

Verdens beste pappa


Gratulerer med farsdagen, pappamannen:)
Det finnes ingen bedre enn deg!

lørdag 13. november 2010

Winterwonderland

I helgen nyter jeg og lillegutt vinteren på Kongsberg!



Og i dag har noen hekla snøballer (eller julekuler om du vil) funnet veien inn i eplabutikken! De har fått luftet seg i god og kald vinterluft og er klare for å pynte opp noens hjem:)




Fortsatt fin-fin helg:)

tirsdag 9. november 2010

Aperangle a la Kaptein Biff

Dette er min versjon av Kaptein Biff sin nå etterhvert velkjente rangle! Jeg er egentlig ganske stolt av meg selv! Tenk at en heklenovise som meg kan få til noe sånt! Joda, den har noen skjønnhetsfeil, men den sjarmkvota er vel romslig, er den ikke? ;)



Har du lyst til å prøve deg å lage en slik du også, finner du oppskriften her.

mandag 8. november 2010

Mine fine plonka-puter:)

I tillegg til den grønne puta i forrige innlegg (som jeg fikk i bursdagsgave av mannen min) har jeg nå fått disse Plonka-produktene i hus! Denne gul/brune har jeg kjøpt selv,


og denne fine blå/lilla vant jeg hos Shinedesign:)


Absolutt retrolykke:)

søndag 7. november 2010

Sopp!

Ikke fotsopp eller steinsopp, men hekla sopp! Og de spirer og gror blant plonka puter og loppevattepper! Jeg later som om jeg er ute i naturen og leker friluftsmenneske, mens det jeg egentlig gjør er å holde meg god og varm og tørr på beina inne:)




Oppdaget denne oppskriften hos TUSINDFRYD på torsdag og har ikke gjort noe annet enn å hekle sopp siden! Uten om å jobbe natt da, og ta meg av mann og barn;)

fredag 5. november 2010

Minimega



Gleder meg til dette fine gavepapiret dumper ned i postkassa mi:)
Det og andre fine ting kan handles her!

torsdag 4. november 2010

Juletre-rangle

Se hva jeg har laget! Heklet etter Bad Monkeys´oppskrift og med rangle-innmat kjøpt av Kaptein Biff! Et julete rangle-tre:)


Nå er jeg i gang med en blomster-rangle etter denne gratisoppskriften. MEN jeg har prøvd å feste blomsterbladene 7 ganger nå og jeg får det ikke til å se pent ut!! Hjelp...:(

onsdag 3. november 2010

Lykke er...

...å sitte i pysjen på morgenen og se på Peppa gris og Timmy tid:)


Ha en fin morgen og en lykkelig dag!

tirsdag 2. november 2010

Søndagens loppefunn

Det ble et loppemarked på meg i helgen som var også! Og da fikk jeg med min bestevenninne Kathrine:) Alltid koselig å ha med seg noen - så lenge de ikke er ute etter de samme tingene som deg;) Det var ikke det beste loppemarkedet jeg har opplevd, men jeg var superheldig og ramlet over et vattpledd! Og jammen var det ikke ett til under det igjen! Fram til jul har jeg altså to helt like vattepper, men da havner nok det ene under treet til noen...:)


Likte veldig godt dette gardinstoffet også, men det er ganske grovt! Hva bruker DU sånne typer stoffer til? Trenger noen tips!

Et heklehefte med finhekleoppskrifter, en utdatert mamma-bok og 2 rammer hvor den store er påtenkt maling ble også med hjem.

Jeg falt sånn for formen på denne klappstolen! Og selv om jeg har mest lyst til male alt treverk, likte jeg veldig godt fargen på treet og måten stolen var slitt på. Enn så lenge forblir denne stolen umalt!

Fin-fin kveld til deg:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails