onsdag 22. juni 2011

Tidlig morgen-pute

Som sagt tidligere; når man står opp før kl. 06 om morgenen har man mye tid å slå ihjel. Ikke at det pleier å være noe problem når man har småbarn.... I går fikk jeg sydd en pute til sofaen med lillegutt sittende på fanget. Et øyeblikk trodde jeg symaskinen var i ferd med å streike, den hoppet og danset noe alldeles forferdelig. Heldigvis var det bare gutten som hadde skrudd på noe...:)






Sjekk - jeg har smørblomst på verandaen:)



Det er vel i grunnen et tegn på at hagen har fått grodd vel fritt...! Jaja, gartner får jeg bli til neste år - nå er jeg maler, tapetserer og førskolelærer - og det får holde foreløpig!

Fin dag til deg:)

tirsdag 21. juni 2011

Enkel gavelapp

Tapet kan brukes til så mangt. Også som gavelapper. Lille T sin 1 års dag tvang meg til å være kreativ. Alle kort og gavelapper ligger nemlig inne på gjesterommet og der er det ikke mulig å få opp døra for øyeblikket...



Den lille vaskebjørnen (eller er det en panda?) er klippet ut av tapeten Marionette fra Ferm Living.
Supersnella har laget fine kort av samme tapet og jammen meg selger hun ikke noen av de i eplabutikken sin:)

mandag 20. juni 2011

Ny gammel hylle

Denne hylla var tidligere rød og hadde små kroker i metall. Den og en tallerkenhylle fikk jeg for 50 kr på loppemarked sist høst. Nå er den ikke rød lenger, men lyserosa og fin, og jammen meg har den ikke fått knotter fra Anne Black også:)



Det er dårlig med naturlig lys i gangen vår, så det er vanskelig å få tatt ordentlig gode bilder av den, men du skjønner tegninga. Kartvimpelen passet perfekt til synes jeg, men snart skal det henge egensydde poser fra knaggene og da blir det fort litt for mye.

Nå nærmer det seg ferie for oss, så blogging kan det bli litt dårlig med. Men jeg gleder meg stort til familiekos på dagtid - og kjærestekos med vin og mye hekling på kveldene:) På sensommeren åpner jeg eplabutikken min igjen og da vil det forhåpentligvis være mye nytt å finne der. Jeg har blant annet vært i kontakt med denne damen og fått tillatelse til å selge soppranglene mine:) De er nemlig sterkt inspirert av denne oppskriften.


Ha en fortsatt fin kveld:)

søndag 19. juni 2011

Makeover av puffen

Det var på tide med en puff-forandring. Malt igjen og med nytt trekk er den så god som ny:) Slik så den ut før. Stoffet er fra Stof2000 og jeg har spart på det lenge. Godt det endelig får luftet seg - det tar seg bedre ut på puffen enn det gjør i skapet;)







Bildet over fikk jeg av mannen i bursdagsgave, det er et utsnitt av et maleri av Gustav Klimt. Jeg elsker det. Jeg har fortalt lillegutt at det skal forestille ham og meg, og nå peker han på det og sier "mamma":) Smelt ♥

lørdag 18. juni 2011

Fin lørdag

Lunch med gode venner og småfolk + verdens beste blåbærmuffins = en god dag.
Når man i tillegg får slike gaver i posten...

...hva annet kan man si enn at LIFE IS GOOD? :)

fredag 17. juni 2011

Shopping til gutten

Jeg fikk med meg noen fine ting hjem fra storbyen i går. Det ble mest shopping til lillegutt og rommet hans. Fant dette sengesettet fra Småfolk til halv pris på Sprell i Markveien. Kjempe fint spør du meg:) (De har flere igjen - løp og kjøp!)



Leker krever oppbevaring. 
Hus-kofferten er fra Sprell og de to andre fra Søstrene Grene.




Selv om det er meldt regn i 9 dager fremover velger vi å være optimister! Og i sola trenger vi solhatt:) Denne er fra Ugly Milk - Ugly children clothing.




Ønsker deg en fin-fin helg:)

torsdag 16. juni 2011

Svenske funn og OSLO♥

Vi var en tur over til Sverige i helga, mannen og jeg, mens lillegutt ble passet av farmor og farfar.
Der fikk jeg jammen meg lurt med mannen på det merkeligste loppemarkedet jeg noen gang har vært. Gammelt hvitt hus, like over grensa - en hage full av våte lopper og mye skrap - bitte liten og eldgammel dame.

Det ble ikke de store funnene, men lillegutts bamse har ihvertfall fått et hekla teppe og slikt er jo viktig når bamser skal sove. Jeg har en liten dukkevogge som skal males og gjøres så guttete som overhodet mulig...;)




2 stoffrester i krepp ble også med hjem.


I dag har jeg og lillegutt vært på Oslo-tur! HERLIG:) Vi savner nemlig storbyen veldig!! Endelig fikk lillegutt sett litt "bæbu-bæbu" igjen (skuffende lite utrykkning på "landet" altså...) og jeg fikk sett ordentlig masse butikker samt verdens beste Kristin:) Toppen av kransekaka var at vi fikk med mannen hjem, han jobber nemlig fortsatt i Oslo! Tror jammen jeg skal ta noen "se hva jeg har kjøpt i STORE Oslo"-bilder i morra - tenk så eksotisk;) Hadde bare NSB oppført seg ordentlig og folk latt være å stjele på toget, hadde dagen endt svært så lykkelig...!


Håper du har hatt en SUPER dag:)
(uten dumme NSB og stjeling...)


onsdag 15. juni 2011

Barnslige tapetprosjekter

For de som måtte lure; tapetseringen med skjøter gikk bra og det ble ingen kjefting på mannen;) Nå begynner rommet til lillegutt å bli innflyttingsklart. Mamman og pappan er spente på hvordan dette skal gå - tenk at gutten vår ikke skal sove inne hos oss lenger! Det blir trist og deilig på en gang. Mannen gleder seg til å kunne lese på senga...:)


Lillegutts seng fant jeg på loppis i fjor, noe som resulterte i en litt spesiell drosjetur hjem. Se før-bilder her - den trengte en liten makeover for å si det sånn! Senga ser nesten turkis ut på dette bildet, men er egentlig lyseblå. Tapeten heter Dotty og er fra Ferm Living.


Kommoden er også et bruktfunn. Vi gikk til innkjøp av mange kommoder før vi flyttet. 2. etasjen i huset vårt har mye skråtak og skapene som stod på rommene var bare i veien og stjal veldig med lys. Denne kommoden var lekker lilla og gul da den ble kjøpt, men som vanlig gjelder det å se potensialet i ting;) Jeg og lillesøs bar den fra løkka og hjem. Den var gruelig tung (eller så er vi gruelig svake), og en tur som vanligvis tar 10 minutter tok 45 minutter. Til slutt satt vi den opp ned på isen og dyttet den avgårde. Før kommoden kunne males måtte det en gjøres en omfattende rekonstruksjon av topplata med sparkel. Søstrene sisters glemte visst at det pleier å ligge litt grus oppå den isen...! Tapeten heter Marionette og er også fra Ferm Living.


Lillegutts bord har fått tapet fra Retrovilla. En ordenlig fisketapet til ære for pappan hans:) Bordet har samme turkise fargen som kommoden over.




Si ifra hvis du er intressert i fargekoder - jeg deler gjerne:)



Forresten; vinnerne av den lille gi-borten er nå trukket ved hjelp av random.org!

 Det røde jordbæret går til En rosa fugl 
og Fargevandring får det rosa!


tirsdag 14. juni 2011

Oransje

Ida Susanne bak bloggen Sukkertøy for øyet har satt igang en utfordring der det gjelder å finne fargen oransje i interiøret! Og den utfordringen tar jeg på strak arm selvfølgelig;)


Litt stoff i bokhylla

  tapeten på sybordet

 puter på dagsenga

 magneter på kjøleskapet

 en 2-benet bambi...

og litt garn!

  Det har faktisk blitt en del oransje hos meg etterhvert! Hvem hadde trodd det...? :)


Ta utfordringen du også da vel!


mandag 13. juni 2011

Jordbær - og en liten sommerlig gi-bort

I går, da jeg satt i bilen på vei hjem fra fisketuren, forsøkte jeg å tenke ut noe nytt å hekle. En rangle som ikke tok så altfor lang tid å lage. Da jeg kom hjem til svigers fant jeg med en gang frem garnet, satte meg i sola og heklet i vei. Resultatet ble et jordbær. Eller tre.




Jeg testet ut tre forskjellige størrelser og ble til slutt fornøyd med det minste (det som ligger øverst på bildet over). Oppskriften er laget etter eget hode - til og med dusken som jeg er ordentlig stolt av:)


Jordbær-ranglene som kom til kort, sånn utseendemessig, gir jeg nå bort i en pitteliten giveaway! Hvis du har lyst til å gi en av de et hjem eller kjenner du en baby som kan like jordbær kan du legge igjen en kommentar under dette innlegget. Fint om du skriver om du har lyst på det rosa eller det røde, så trekker jeg en vinner fra hver bunke på onsdag.



 Kanskje ikke perfekte, men det er ekte norske jordbær det her altså;)


Ha en fin kveld i solen:)

søndag 12. juni 2011

Skitt fiske!

I dag har vi vært inne i dypeste Finnskogen.


Pappan ville fiske. Han er fluefisker, og alle de som er sammen med eller gift med en fluefisker vet hvor gærne de er. Etter fisk altså. Selv om de slipper dem ut igjen med en gang. Raringene...





 Mamman måtte underholde lillegutt så lenge. Ingen enkel jobb, han har nemlig mammans tålmodighet. Blir nok ingen fisker han (hysj, ikke si noe til pappan!). Vi plukket kongler og så på maur og larver, i hele 5 minutter. Så ville lillegutt hjem.




 Det var ikke engang stas å få en liten fisk i bøtta si.


"Au-au!" "Au-au!" ropte han.
Lille gutten skjønner at fisken ikke har det så godt i bøtta. 
Like greit å slippe den ut igjen. Finingen min:)

 Men å holde fiskestanga var gøy! Alltid moro å gjøre det samme som pappa vettu:)



God søndag:)

lørdag 11. juni 2011

Lekehus

I dag ble teltet slått opp - eller rettere sagt et huset. Svigers har nemlig spart på lekehuset fra da mannen var liten.


Vanskelig å si hvem som syntes det var mest stas! 
Lillegutt....


...eller pappan hans? ;)


Vi er så heldige at vi skal få huset med oss hjem til vår lille hage! Det blir nok
 stor stas for begge gutta mine igjennom sommeren:)


store barn - små gleder  
+
små barn - store gleder

=
Sant

fredag 10. juni 2011

Litt brukt og litt nytt

Det ble et lite stopp innom Fretex i dag, på vei til svigers. 

Jeg kom ut igjen med 3 slike brikker (og jeg har tatt bilde av den eneste med flekk på ser jeg...)

noen knallgule bomullsgardiner

 og et flanellslaken.


I nærheten av Fretex lå det en sybutikk som hadde opphørssalg - 50% rabatt på alt!
Jeg falt for dette stoffet i flanell og tok med meg de siste 4 meterne. 

Lillegutt skal bytte til juniordyne, og nå har jeg stoff til nytt sengetøy:)


Tusen takk for alle de koselige kommentarene på de siste innleggene mine! 
Jeg blir helt varm om hjertet:)
Ha en fin start på helga:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails